Ledsen, men har inte haft tid. Filmer och annat kommer! Stjärna till Allsvenskan?

Hej. Hemskt ledsen för den usla uppdateringen idag, men har inte haft tid. Mycket plugg just nu.
Nog tjatat om det. Here we go.
När jag gick in på fotbollskanalen ikväll möttes jag av nyheten att Ajax Rasmus Lindgren, som var lagkapten för Ajax förra säsongen men hamnat i frysboxen rejält i år jagas av AIK, Elfsborg och ifk Göteborg.
Jag hade inte velat ha honom till AIK. Kräver säkert en hög lön för att vända hem, han är ju bara 24 år och att vända tillbaka till Allsvenskan vore ett svagt kliv i hans karriär. Det tycker han själv också:
-Jag är inte jättesugen på Allsvenskan. Säger Rasmus.
Känns mer som att blåvitt kommer knyta till sig honom. Ekonomin är god och många stjärnor ser ut att försvinna.
Elfsborg har deklarerat att de vill satsa på ungdomsakedemin och har pumpat in 30 miljoner i "Camp Elfsborg" fet satsning minst sagt. Jag tvekar om det behövs 30 millar för att fostra spelare.
Åter till Rasmus, alltså tror jag att om någon knyter till sig honom blir det göteborg. Men i ärlighetens namn är jag nästan säker på att han stannar i Ajax eller byter till någon annan euoropeisk klubb.
Här är fotbollskanalens bild:
**********

Zlatan har gjorts till kungen av världen av svenska tidningar. Jag tycker att det är riktigt dålig att de framställer honom som gud. Sportbladet har gjort en egen Zlatansida där allt som skrivs om Zlatan kommer upp. Herregud alltså, herregud.
En som håller med mig är Ralf Edström som haft en liten dispyt med Zlatan tidigare.
Han säger:

**********

Har inte så mycket mer tid att blogga så bjuder på 3 filmer från derbyna mellan Genoa-Sampdoria, Olympiakos-Panathinaikos och Röda stjärnan-Partizan Belgrad. Riktigt tunga filmer alla 3, mäktig läktarkultur!


El Clásico, en ganska tråkig historia! Chelsea krossade Arsenal.

Hej, El Clásico är färdigspelat, och det känns inte som att jag fått valuta för pengarna.
Matchen höjdes till skyarna som vanligt och ljudnivån inför matchen på Camp Nou var gigantisk. Gick knappt att höra kommentatorerna i början. Barcelona bjöd även på 2 fina tifon. Tifon blir väldigt bra med så pass höga och breda läktare.
Barcelona startade med Iniesta-Henry-Messi som anfallare. Dåligt av Pep Guardiola att starta med Henry istället för Pedro. Pedro har riktigt bra form, Henry har raka motsatsen. Henry fick ingenting uträttat, han förstörde mest anfallsspelet genom att forbrylla sina egna anfallskamrater. Henry hade en roll som central anfallare men bröt hela tiden in i banan från vänster.
Matchen var ganska tråkig. Mycket avblåsningar, speciellt backarna Alves, Puyol och Pepe lade sig så fort en ljudvåg från läktaren kom emot de. Alves var värst. Slängde sig hela tiden. Men det värsta var nog att domaren gick på det hela tiden.
I övrigt stod Puyol annars för 3 riktigt viktiga brytningar som mycket väl kunde leda till mål om inte backen med det krulliga håret varit på plats.

Super Svensken (Jag väljer att inte stava det med Z som alla tidningar gör) Zlatan Ibrahimovic var den av 3 stjärnor som var tveksamma till spel som startade på bänken. Både Messi och Ronaldo var på plan från start.
Men Zlatan avgjorde. Ett fantastiskt inlägg som Zlatan dunkade in med vänstern på volley. Riktigt fint.
Sergio Busquets och Lassana Diarra fick lämna planen, bemötta av det röda kortet. Kände på mig hela tiden att Lass skulle bli utvisad, spelade på gränsen hela tiden, vilket säkert var hans uppgift.

Matchen slutade också 1-0. Svensken avgjorde, jag blev riktigt glad när Zlatan gjorde mål. Skön känsla, jag var stolt att vara svensk. Sjukt jubel uppstod vid målet. På tal om sjukt jubel så  blev det sjukt jubel när Zlatan var på väg in.

Real Madrid gjorde en bra match, 2 bra chanser i första halvlek som Victor Váldes avstyrde säkert och Kaká briljerade. Men defensiven var också riktigt bra, Barca's spelare låstes fast och raderades ur matchbilden. Xavi och de andra speluppbyggarna fick små ytor att "operera" på som Kommentatorn Robert Perlskog hade sagt. Perlskog använde ordet operera 3 gånger i rad. I övrigt var Perlskog's och Kåmark's insatser bra. Lite kul fakta togs upp, som till exempel att det här var det första El Clásico utan holländare sedan 1996.


Zlatan blev glad efter målet. Och det förstår jag mycket väl.
**********

Innan Barca-matchen kollade jag på Arsenal-Chelsea. Kan säga så mycket som att Chelsea vinner som jag trodde inann säsongen Premier League 09/10. Grymt bra spel, och Arsenal som hotade Chelsea om titeln och var piskade att vinna gjorde en usel insats.
3-0 blev slutresultatet. Drogba gjorde 2 fina mål varav en läcker frispark. Arsenals mittback Tomas Vermaelen gjorde ett oturligt självmål.
Arsenal var som nämnt dåliga, sista passen blev i stort sett misslyckad hela tiden.
**********

Har inget mer att säga för ikväll tror jag...

Starkt Liverpool.

Hej, har precis kollat klart på Everton-Liverpool. Riktigt bra match, märktes att det var derby. Grymt tryck på läktarna och hårt spel på plan. Domaren var bra då han släppte flera situationer som hade kunnat vara frispark. Mycket glidtacklingar m.m sånt gillas!
Liverpool vann med 2-0 efter att Javier Mascherano skjutit på en Evertonback som styrde in bollen i eget mål. Mascherano blev hur glad som helst, men när det stod klart att det inte var han som gjort målet var det lite mer muntra miner från Argentinaren.
Everton skapade mycket chanser, brassen Jo gjorde 2 offside mål, Marouane Fellaini hade två jättechanser på rad. Först en nick som Reina han ner på, en bländande räddning. Fellaini sköt sedan returen, men Reina gjorde en benparad på den. Mycket bra målvaktsingripande.
Dirk Kuyt kunde döda matchen när det var 10 minuter kvar.
Mycket rolig match att titta på. Hade tippat X2 och det blev 2 så jag är nöjd med det också.

El Clasico närmar sig, men först ska jag kolla klart på Inter-Fiorentina som står 0-0. Inter har dominerat hela matchen, det ända Viola haft är ett skott i stolpen av Alberto Gillardino.
Straff nu! Exakt när jag skriver det här blir det straff för Inter.
Gör mål nu då!
Milito filmar till sig en straff. Eller överdriver i alla fall. Samme Milito tar straffen och gör.....
....MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!!
Yes. Är inte glad för att jag hejar på Inter, utan för att jag tippade Interseger.Ingenting är klart än dock.

Sedan blir det Arsenal-Chelsea, en grymt bra match på förhand.


El Clásico!

Hej. Som ni säkert vet eller i alla fall bör veta är det El Clasico idag. Den grymt heta matchen mellan Barcelona och Real Madrid.
Det ska bli en sjukt intressant match och man är alltid lika förväntansfull.
Fjolårssuccén Barcelona ställs mot revanschsugna Real Madrid som har köpt in många dyra stjärnor i år för att ta över tronen i Spanien.
Det har i stort sett alltid varit Barcelona och Real Madrid som dominerat Spansk fotboll. I år är inte ett undantag, Real Madrid leder La Liga och Barcelona ligger på andraplats.
Matchen sänds 19.00 på Tv 4 sport idag. Och om du befinner dig i spanien men inte fått biljett till matchen så sänds den på biografer runt om i landet! Det säger en del om hur stor matchen är...
Den största frågan är huruvida Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo spelar eller inte.
Alla 3 har dragits med skador, men jag är nästan säker på att samtliga startar. I en sådan här viktig match vilar man inte någon.
Jag har för mig att sändningen börjar redan 16.00 på tv 4 sport idag, allt för att visa bilder från gamla matcher. Det sa dem efter La Liga igår.
Förväntningarna hos folket är skyhöga, målkavalkad väntar sig nog de flesta, det är så det brukar bli i det här mötet.
Jag är glad att jag är neutralt inställd till de båda lagen, slipper känna sådan nervositet som jag vet att många av mina vänner känner.
Det ända jag hoppas på är en riktigt bra och rolig match.
Zlatan måste bevisa att han kan vara bra i stora matcher, det här är ett ypperligt tillfälle.

Jag kan sitta och skriva hur het matchen är hur länge som helst men väljer att lägga över ordet till olika medier i olika länder.
Istället bjuder jag på lite bilder.
Klicka för att få se dem i större storlek.















Alla är redigerade, mest för att jag inte hade något bättre för mig på morgonen.

Lite La Liga. Grym målgest!

Har sett 2 La Liga matcher. Först var det Valencia-Mallorca där Valencia hade allt spel och skapade mycket chanser, men David Villa lyckades göra 1-0. Grymt bra målskytt det där. Hugger på allting och är snabb och har ett giftigt skott.
Jag tycker att Barcelona borde köpt honom istället för Zlatan Ibrahimovic. Villa är mer lik Eto'o och en mycket bättre målskytt.
Är Villa skadefri i år så vinner han skytteligan.
För övrigt hade Valencia ett fenomenalt läckert anfall! Hoppas det kommer upp på youtube senare. Riktigt godis.
David Villa med en crossboll från halva plan till Juan Mata som står i straffområdet och klackar bak bollen på volley till Joaquin som drar bollen direkt på volley i stolpen. Hade den suttit hade det varit årets mål, det kan jag säga redan nu.
Mallorca lyckades få en straff och 1-1 blev slutresultatet efter en bra straff.
**********

Sedan var det derbyt mellan Sevilla-Malaga där Sevilla fansen bjöd på bra stämning.
Sevilla bjöd också på ett bra tryck på planen och hade i stort sett allt. Men Malaga kontrade in 2 mål, och 2-0 till Malaga var det på tavlan inför andra halvlek.
I andra halvlek fick dock Sevilla lite bättre utdelning, Luis Fabiano gjorde 2 mål och matchen slutade också 2-2.
**********

För övrigt var Hull's målgest mot Manchester City idag ett mästerverk!

Ni förstår nog själva...
Mer inlägg imorn, är väldigt trött och måste sova.

18 timmar 39 minuter och 30 sekunder kvar till El Clasico.

Jojjesplejs.com bilder från hockeyn!

Hej. Nu har Jojje laddat upp bilderna ifrån hockeyn.
Samtliga finns på http://jojjesplejs.com Hoppas det är okej att jag kopierar in lite bilder från Jojjesplejs.
Om inte så får du säga till och jag tar genast bort dem.


Folk fick skriva en personlig hälsning till avlidne Sven-Lennart Olsson.

Lennart's plats på hovet får inte köpas upp, hur stort behov av biljetter det än är.

Lennart's tvillingbror  Sven-Erik Olsson och systern Ingrid Olsson var på plats. Erik försökte hålla humöret uppe med de klassiska handskarna.

Christopher Henio-Lindberg-En målvakt av hög klass höll nollan.

Erik Olsson fick stöd av spelarna. Här en kram av Jonas Westerling.

Erik fick även gå in i omklädningsrummet och krama om spelarna.

Den här bilden gillar jag skarpt!
**********
Som sagt, hoppas det var okej att jag tog bilderna från http://jojjesplejs.com .
Vila I Frid Sven-Lennart Olsson. AIK-familjen stöder er genom allt Sven-Erik Olsson och Ingrid Olsson.

Ny AIKt-shirt. Guld-dvd'n snart här. Persie borta längre än väntat. Arshavin deprimerad.

Hej, här kommer dagens förmidligen längsta inlägg.
Det består av en del nyheter.
Jag kan börja med en mjukstart, AIKshop har lanserat en ny tröja. En hyllningströja till Daniel Tjernström. Riktigt bra intiativ tycker jag. Tjernström är en älskad trotjänare som spelat 11 år i klubben och skjutit hem det första sm-guldet till AIK på 11 år.
Tröjan i sig tycker jag är snygg, men den har fått ganska mycket klagomål på Gnagarforum om att det är för mycket text på den.
Jag tycker att kritikerna har rätt till viss del, tröjan ser ut så här:



Jag tycker att antingen borde "Tjernkraft" eller "Tjerna till landslaget" försvinna från tröjan, blir lite flr mycket med båda.
Jag är lite kluven när det gäller baksidan med nummer och namn. Tror ändå jag gillar det mer än vad jag ogillar det.
Hur som helst kommer i alla fall tröjan att köpas. Här är länken till tröjan.
**********

Mer om AIKshop. Charlee Mian o co jobbar för fullt med guld dvd'n. Det sägs att den bara kommer släppas i 4 000 exemplar, men att det förmodligen blir ett andra lass med gulddvder senare.
Dvd'n planeras vara klar i början av december.
Och teasern är så jävla underbar! Jag kunde inte låta bli att fälla en tår när Stahre går mot Wesström precis innan slutsignalen och exakt när matchen blåses av så omfamnar det varandra i världens största kram. Och Wesström's glädjetjut! Fan vad fint det är.
Teasern kommer längst ner i inlägget.
**********

Stackars Robin Van Persie som varit så viktig för Arsenal under säsongen men drog på sig en fotskada i en träningslandskamp mot Italien i november.
Först snackades det om 2 månader, sen kortades tiden ner till 6 veckor. Men nu är det fastställt. 4 månader! Blir Holländaren borta. Mycket tråkigt!
**********

När jag gick in på fotbollsexpressen idag blev jag chockad. Jag möttes av denna bild:



Andrei Arshavin har varit deprimerad sen Ryssland missade VM och han säger att han tappat lusten för fotboll och att han funderar på att sluta.
Vore grymt tråkigt, han har verkligen potential att bli något stort!
Ett stort avbräck för Arsenal om Ryssen inte spelar i den grymt viktiga matchen mot Chelsea imorgon.
**********

Tittade på Laul Calling idag. Bra program faktiskt, alltid roligt och Laul, Niva och gästen brukar bli en bra kombination.
**********

Allt jag hade att säga nu. Mer inlägg kommer förmodligen ikväll.
**********

Teasern till guld-dvd'n.


Mer tråkiga besked!

Hej, har ännu mer tråkiga besked när det gäller de 10 matcherna jag skulle se idag.
Både Portsmouth-Manchester United och Partizan belgrad-Röda stjärnan funkar inte via stream.
Mycket tråkigt.
De matcher jag kommer se idag är alla som jag nämnde i det tidigare inlägget, utom Bremen-Wolfsburg och de streamade.

Ändringar.

Hej. Ser ut att bli lite ändringar i fotbollsschemat. Har lite andra saker för mig och streamen funkar inte för tex Hamburg-matchen, så vet inte om jag kommer kunna se andra matcher på stream idag.
Ska ändå försöka se så mycket matcher som möjligt, just nu kollar jag på Man City-Hull.

Mer inlägg sen.

10 matcher på en dag! Här är schemat!

Hej. Precis hemkommen från en match. Kollar just nu på Tipsextra, fan vilken klassiker! Halvtid i den gamle matchen Manchester United-West Bromwich. 3-3 i halvtid, och satan vad rolig fotbollen var på den tiden!
Måste medge att det saknas lite. Arne Hegerfors var dessutom mycket bättre än nu!
Riktigt mycket och roliga matcher i helgen! Spelade på Europatipset idag.
Matcherna jag kommer se är
Werder Bremen-Wolfsburg 15.30 på Eurosport 2. Tror det kan bli en riktigt bra match. Får dock zappa lite mellan City-Hull och Bremen-Wolfsburg.
15.30 Mainz 05-Hamburger SV på stream, hoppas den funkar.
Manchester City- Hull 16.00 på Svt 1. Just för att tipsextra fyller 40 år är det här ett måste! Inte sett City särskilt mycket i år kan jag erkänna, ska bli kul att se hur bra de verkligen är.
16.00 blir det också Portsmouth-Manchester United på stream.
17.15 blir det stekheta derbyt Partizan Belgrad-Röda stjärnan på stream som jag hoppas funkar.
18.00 blir det Sporting Gijon-Villareal på tv 4 sport i en halvtimme...
...För att sedan byta till Borussia Mönchengladbach- Schalke 04 18.30 på Eurosport 2.
20.00 blir det Valencia-Mallorca på tv 4 sport. Gillar Valencia faktiskt, inte själva laget men sättet att spela.
22.00 Blir det Sevilla-Malaga tv sport som vanligt när det gäller La liga.
22.15 väntar det portugisiska derbyt Sporting Lissabon- Benfica Lissabon på stream. Som jag hoppas funkar.
**********
Dags att duscha, mer inlägg senare.

Film från den tysta minuten!


BIlder ifrån hockeyn!

Hej, har just kommit hem från hockeyn, AIK krossade troja med hela 8-0(!) Det var en fest värdig Lennart Olsson.
Laddar upp lite bilder, de är väldigt kassa pga att min mobilkamera suger, men tills Jojje har laddat upp så hoppas jag att detta duger.








Innan matchen, i väntan på den tysta minuten.

Vila i frid Lennart banderoll.

Endast 1724 på plats.



Jonas var som vanligt på plats.

Johan Ryno fick ett hårt skott på kinden.

Samtiliga ställde sig upp i slutet då "stå upp för Lennart" skanderades.

Mycket nytt!

Hej. Mycket nyheter denna fredagskväll. Har inte så mycket tid till att skriva, ska på AIK hockey snart. Efter det lär det bli ett till inlägg. Ska försöka få med det mesta nu.

Jag börjar med lite nyheter och avslutar med lite länkar.
Gais har hittills inte fått några bud på skytteligavinnaren Wanderson Do Carmo. Gais värderar Wanderson till 20-25 miljoner, med all rätt enligt mig, han har varit makalös 2 år i rad i Allsvenskan, trots att han bara är 22 år.
Gais säger att de säljer andra spelare om Wanderson mot all förmodan stannar.
Mer Wanderson. Brassen spelade ett antal matcher utan arbetstillstånd i år. Örebro har överklagat, och skulle överklagan gå igenom hade den Allsvenska tabellen kunnat ändras. Nu blev dock fallet inte så, förbundet avslog överklagan om att Wanderson friade.
Fega svff.
**********

Halmstads tränare Jan Andersson lämnar klubben efter 6 år. Tror hbk får ta största smällen, även om de bara kom på 13onde plats i år så är Janne en riktigt bra tränare och var aktuell att ta över landslaget i år.
Jag drar iväg en chansining på ny klubbadress.
Hammarby säger jag.
**********

Grymt mycket om Söndagens El Clasico, främst på fotbollskanalen som har rättigheterna till matchen. Eller rättare sagt tv 4 som äger fotbollskanalen har rättigheterna.
Ska bli en galet intressant match, vågar dock inte hoppas på för mycket. Har en svag känsla av att det inte alls blir lika kul som tidningarna tror.
Finns mycket intressanta spel, tror jag kommer spela på 3 skrällar, tex ger det 301 gånger pengarna om Barcelona vinner lika stort som förra året. Med 6-2 alltså.
**********

Manchester Uniteds klippa Nemanja Vidic har ryktats bort fån regninga Manchester. Anledningen är att hans fru inte trivs i klimatet. Barcelona, Milan och Real Madrid ryktas som nya klubbar.
Idag dementerar Vidic ryktena och säger att han vill stanna i Utd.
Tror han stannar minst över vintern i alla fall.
**********

Den förre detta dram tillika dif-tränaren André Jeglertz är intresserad av att ta över Landskrona BOIS enligt fotbolldirekt.se, eller rättare sagt Landskrona är intresserade av Jeglertz.
Har aldrig sett Jeglertz storhet som tränare så kan inte kommentera situationen.
**********

Skulle bjuda på länkar också. signaturen "butiksråttan" på gnagarforum, som jobbar i AIK-shopen och hade en nära relation med avlidne Lennart Olsson förmedlar sina tankar på AIK.se här är texten

**********
Det bokstavligen kryllar av AIK-spelare i Sportals Allsvenska elva 2009

**********
Allt jag hade att bjuda på. Som sagt, bilder från hockeyn kommer ikväll.




300 sidvisningar, 255 unika besökare.

Jag går och lägger mig som en nöjd man med 300 sidvisningar och 255 unika besökare på en dag.

Förmodligen blir det hockey imorn för att hedra Lennart, lite bloggande på dagen också.

Besöksrekord!!

Hej. Ett riktigt trevligt besked, idag hade jag överlägset besöksrekord! Det här är sjätte dage jag har bloggen och hela 250 besökare har besökt mig. Jag är nöjd.
Här är beviset:

Otydligt, men kolla noga..

Benzema bättre än Xavi. Fond för ungdomsfotbollen startad. Tauer "hotar" lämna. Iniesta förlänger.

Som rubriken lyder är Real Madrids Karim Benzema bättre än Barcelonas Xavi.
- På tv-spel.
Första halvleken slutade 0-0, men i andra sänkte Benzema eller rättare sagt 3 målskytten Ronaldo Barcelona.
Karim gick alltså segrande ur tv-spelstriden. Undra hur det går i den riktiga matchen?
**********
Avlidne AIKaren Lennart Olsson gjorde extrem mycket för sitt älskade lag. Han gick på de flesta matcherna i Herrfotboll, damfotboll, innebandy och ishockey tillsammans med tvillingbrodern Erik.
Lennart gör nytta även i himmelen, nu har en fond startats till hans ära som ska genera i pengar till AIK ungdomsfotboll.
Jag har lagt 500 kronor, och mer blir det.
Mer info här .
**********
Aftonbladet skriver idag att Jan Tauer hotar att lämna dif. Om dif inte hör av sig om ett nytt kontrakt inom en vecka så lämnar Tauer klubben. Tyska klubbar i andra och tredjeligan är intresserade av Tauer som kallas "kultspelaren" av aftonbladet.
Jag minns mest Janne för sitt långa och (fula?) hår och för hur han låtsades halta av plan efter att ha blivit utbytt i den 37de minuten mot AIK. Tauer var inte skadad, Martin Mutumba hade sån lekstuga så att Tauer inte fick spela mer än 37 minuter.
Mutumbas citat efter matchen är klassiskt: Han var nog uppe och bloggade hela natten.
Dif känner sig nog inte "hotade" av att Tauer ska lämna, snarare lättade.
**********
Barcelona har gjort en klok investering i och med kontraktsförlängningen med Andres Iniesta som sträcker sig till 2015(!)
Den magiske tvåfotsdribblern blir därmed hyfsat dyr att köpa loss.
**********
Avslutar dagens inlägg med ett grymt citat signerat Martin Mutumba 2004 som 19-åring när han åkte in för misshandel.
"Man ser att barnens idol bild börjat försvinna lite, barnen kollar på en dom ser en som en hinkare, killen som röker cigaretter, det är inte bara med fotbollen man slutat, det är med livet, nu har jag bromsat, ska ta mig upp igen, jag ska komma tillbaks, jag svär på gud, jag måste" Martin Kayongo-Mutumba, 2004
**********


Xavi fokuserad på Fifa 10.


Statistiken går uppåt, 100 besökare för första gången!


Bilder från Lennart Olsson's minnesplats.

Hej. Som jag nämnde i mitt förra inlägg åkte jag till Minnesplatsen för Sven-Lennart Olsson och lämnade en halsdukn Nedanför finns bilder. Inte de bästa då dem e tagna med min kassa mobil.
Det såg inte så fullt ut på bilderna men det var proppfullt på staketet. Det var mycket sorgligt att stå där med alla folk som stannade när de passerade.
En äldre dam frågade försiktigt: Det var den där brodern va?
Jag svarade: Ja, tyvärr.
Damen:Åh vad sorgligt, de var ju alltid så glada och satt nästan ihop.

Hon var ingen supporter men visste som så många andra vilka det var. Och hon var märkbart rörd som de andra som stod där.
Vila I Frid Sven-Lennart Olsson.


Samtliga förbipasserande stannade till och kollade.



 
Sol invictus hade offrat megafonen och en stor blombukett.

Tröjor, Halsdukar, ljus, megafon, banderoll, sittunderlag, kort och mycket mer. Allt fanns där. Vila i Frid Sven-Lennart Olsson.

IVAN OBOLO KLAR FÖR TURKISK KLUBB! OCH DET ÄR INTE GALATASARAY!

Hej. Sprängstoff är synonymen till dagens rubrik. Det är alltså så att jag fått höra från flera säkra källor att AIK's Ivan Obolo är klar för en Turkisk klubb. Det snackades tidigare om storklubben Galatasaray, men klubben är mindre en så. Vad jag fått höra tillhör klubben nedre halvan. Prislappen har jag inte fått information om än, men det kommer så småningom.
Ingenting är bekräftat men källan är trovärdig och har i stort sett alltid haft rätt när det gäller övergångar in och ut för AIK.
Han avslöjade till exempel att Antonio Flavio var spelaren AIK tittade på under sommarens vistelse till Brasilien. Men som sagt ingenting är helt säkert men mycket trovärdigt. Alltså lär Mr. Björn Wesström och SIR Mikael Stahre ha hittat ett nyförvärv i Brasilien.
**********
För övrigt, här är the sun's artikel om Markus Jonsson till Stoke.
**********
Ruud Van Nistelroy är på väg bort från Real Madrid, klokt om han vill spela i VM nästa år. Real har helt enkelt inte plats för en stor spelare som Ruud. Arsenal har varit intresserade men Liverpool är skyttekungens drömdestination.
Tror att han kan bli bra för Liverpool, säker målskytt som i stort sett alltid levererar.
**********
Kort inlägg, måste iväg till Råsunda för att lämna en halsduk till minne av avlidne AIK-supporten Sven-Lennart Olsson.
Vila i frid broder.
**********
Och glöm för guds skull inte AIK-Troja Ljungby imorgon fredag i hockeyallsvenskan. Matchen spelas till Lennart's ära och den som inte kommer missar att hedra en av AIK's största.
**********


2009, året då AIK dominerade på plan och läktaren, här ett underbart tifo.


Oj oj oj Salgado, det där ser inte bra ut. Örlund ända som lämnar?? Gbg tappar sina 3 bästa?

Hej. Ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag inte har bloggat idag, men har haft fullt upp faktiskt och knappt använt datorn förräns nu. I alla fall, bäst att sätta igång.

Kenny Pavey har skrivit på ett nytt kontrakt med AIK. Efter nästan ett halvårs långa diskussioner är parterna överens. Jag skrev om Kenny tidigare, kortfattat skrev jag att jag gillar Kenny som person, men kräver nog mycket perngar och förmodligen bara en truppspelare.
Håller fast vid min åsikt. Men fortfarande, vilken hjälte han är!
**********

Mer AIK, sportbladet skriver här att AIK's guldtrupp kan bli intakt utom att Daniel Örlund lämnar. Vore fantastiskt kul och bra för ekonomin att inte ersätta Ivan.
Hörde ett förslag på Gnagarforum att fansen kan betala Ivan's lön och starta en insamling. Och jag lovar, AIK-familjen skulle ställa upp. Kanske inte skulle ersätta hela hans lön men en del.
**********

Desto dystrare besked för skattesnyltarna, fiskrensarna och stolpflyttarna ifk gbg som ser ut att tappa sina 3 bästa spelare. Målvakten Kim Christensen, innermittfältaren Gustav Svensson och anfallaren Tobias Hysén. Inga dåliga spelare, och gbg skulle få de tungt utan den trion.
**********

Dif jagar Petter Hansson. Ja, den blonda ansikten som blir tomatröd i ansiktet under varje match och som gjorde en jätteinsats mot spanien i Sveriges 2-0 seger för några år sedan. Petter är en bra spelare, men kräver säkerligen grymt hög lön. Det vore en klassisk dif-värvning, dyr och säkerligen skadebenägen när han anländer.
**********
Slutligen hittade jag en ganska rolig bild på Salgado från fotbollskanalen under en Real träning. Jävlar vad gammal han ser ut. Trodde han var tränare eller något när jag kollade snabbt. Här är bilden(Salgado längst ner till höger):

För övrigt: Milan är roliga att kolla på, Ronaldinho är påväg tillbaka till formen. (Nåja) Pato grymt bra och en intressant talang. 1-1 mot Marsielle slutade dagens match.
Tack för mig.

Det var aldrig någon match.

Det heta CL-mötet mellan Barca och Inter är slut. 2-0 till Barcelona. Det var aldrig något snack om saken Barca dominerade och slapp använda Messi och Zlatan.
Men egentligen var Barca's insats inget speciellt, det var Inter som var dåliga.
Oddsen på Interseger låg på 5.0 pengarna ungefär och jag kunde inte låta bli att lägga 50 spänn. Ingen stor summa men besviken är man på Inter minst sagt. Oj vad dåliga de var.
Pique gjorde alltså mål på volley, Xavi med hörna som Henry skarvade, tll Xavi vid andra stolpen som enkelt satte 1-0 på volley.
2-0 kom lite senare, fint spel bollen kom till Xavi till slut som crossade ut bollen till Alves som visade samma form som förra säsongen med ett fantastiskt inlägg till Pedro som avslutade på volley. Dåligt avslut men Julio Ceasar sprattlade till rejält och bollen gick in.

Måste hylla Barca's publik som för en gång skull sjöng annars hör man bara de ständiga tutorna. Men när Camp Nou sjunger blir det mäktigt.

Kritik till tjejen som satt i studion idag. Minns inte namnet, Elin nånting tror jag. Jävlar vad dålig hon var. Känns som att viasat tagit in henne för att hon är tjej och de vill blanda könen.
Hon kommer med analyser som en 3åring skulle komma på.
Verkar som att hon leker något hon inte är med citat som:
-Reina var med dä.... Reina var med på notorna.
Som för att passa in bland männen.
Det bästa hon hade att komma med var att Inter neutraliserade Barca i förra omgången pga deras höga press.

Kritik till Henry som kommer få rykte som en fuskare på allvar om han inte skärper sig. Filmade och slängde sig hela tiden. När man har fuskat matchen innan så filmar man inte överhuvudtaget ett bra tag framöver.

Matchen liknade lite CL-finalen 2008 då Barca fullständigt malde ner United som var riktigt dåliga.
**********

Svff har gjort det smartaste på länge idag. De beslutade att öka antalet avbytare från 5 till 7.
Mycket bra vilket gör det lättare för tränare på alla sätt och unga spelare har större chans att få chansen.
**********

Dags att sova. Mer inlägg imorgon.


När ger du upp Raymond? Vad gör dif? Bp orealistiska!

Rätt lite på nyhetsfronten när det gäller fotboll idag.
Frankrikes förbundskapten Raymon Domenech säger att han aldrig kommer avgå och att kritiken sporrar honom.
Min fråga, när ger du upp? Förstår inte varför Raymond överhuvudtaget är kvar som förbundskapten i Les Blues, vad har han gjort bra? Frankrike är på pappret en av världens bästa fotbollsnationer, men Raymons gör spelet tråkigt och jag vet att med en mycket bättre tränare kan Frankrike vinna VM.
Okej, Raymond tog Frankrike till silver 2006 kom jag på. Det är starkt men sen då?
Är han kvar för att jävlas? Sporras han av att få kritik? Hur menar han då? Han förändras ju inte trots kritiken.
Nej, det franska fotbollsförbundet måste agera. In med Guus Hiddink och allting löser sig.
**********

Mer om tränare, dif har anställt någon Lennart Wass. Robert Laul hade ingen aning om vem det var, inte jag heller. Sätter mina pengar på att Erik Niva vet vilken Lennart's favoriträtt är.
Vad jag vill komma till är att precis när Jeglertz/Galloway fick fart på dif och supportrar och spelare ville ha kvar damtränaren så väljer dif att anställa en ny okänd tränare för pengar som jag tror är ganska mycket pengar.
Det kommer ta tid för Wass att få fart på dif, frågan är om han lyckas överhuvudtaget. Problemet med dif 2009 var kontiniuteten. Laget var inte ett lag. När laget till slut blev ett lag får tränarna foten.
Klart som fan Jeglertz tackar nej till delad tränarroll när det inte funkade med Zoran, och det är uppenbart att han inte har förtroende från ledningen.
Ledningen har för övrigt inte hört av sig till Steve Galloway om han ska stanna eller inte.
Vad gör dif?
**********

Bp's ledning är orealistik. 10 miljoner, för Philip Haglund. Samma pris som AIK satte på lagets då bästa spelare Ivan Obolo i somras som hade 1 år kvar på kontraktet.
Ivan är mängder gånger bättre än Philip. Philip är dock ung men har inte visat särskilt mycket. 10 miljoner är alltså orealistiskt.
Bp har höga priser på sina spelare, undrar hur deras ekonomi ser ut egentligen med tanke på att de inte paniksäljer.
När Olof Guterstam spelade i bp gjorde han rätt mycket mål en säsong, tror det var i superettan men är inte säker. Bajen lånade honom en säsong och han gjorde inget vidare avtryck och var mest bänk. Ändå ville bp inte släppa honom för mindre än 4 miljoner kronor.
Det fick jag reda på när jag tog en fika med Tommy Söderström tjuvlyssnade jag lite på hans samtal...
**********

Har inget mer att komma med just nu pga nyhetsbrist.

Ikväll är det dags! Champions League!

Som rubriken lyder, ikväll är det dags för Champions League. Många har blandade åsikter om turneringen, men jag gillar den skarpt.
Barcelona-Inter är kvällens överlägset hetaste match.
Spekulationerna är huruvida Zlatan och Messi spelar eller inte. Det jag läst lite överallt på olika forum och hemsidor är att båda är med i truppen, Zlatan startar och Messi börjar på bänken och blir förmodligen inbytt.
Jag tror på en tråkig match, och att Barcelona uppträder ungefär som mot Chelsea förra året, stressigt och inte särskilt mycket tålamod. Tveksamma domslut och Andres Iniesta avgjorde den matchen. Och på tal om de starkt tveksamma domsluten kan jag säga så mycket som att om Barca vinner på ett felaktigt domslut idag (Mot chelsea var det 3 straffar som Chelsea gick miste om) så kan jag nästan garantera att misstankarna om att Barcelona mutar domare i CL är sanna.
Tror det är oerhört viktigt att Zlatan startar, Glenn Strömberg på viasat trodde att det var viktigare att Zlatan startar en att Messi gör det.
Jag säger tvärtom, Messi's snabbhet kan luckra upp ett grymt taktiskt försvar.
Grymt svårt att tippa. Jag säger 1-0 till Inter, Samuel Eto'o.
Fan vad kul det hade varit, Zlatan--> Barca för att vinna titlar CL, Eto'o--> Inter mot sin vilja.
Resultatet--> Zlatan till Barca för att missa CL-slutspel.  Eto'o--> Inter för att gå vidare till gruppspel i CL.
Sjukt kul om så blev fallet.
**********
För övrigt sitter jag och halvkollar på Rubin Kazan-Dynamo Kiev. 0-0.
Ser inte ut att vara en alltför rolig historia för spelarna, främst målvakterna. Snöstorm.
**********

Ett inlägg kommer så snart som möjligt om andra saker än CL.

zlatan ibrahimovic samuel etoo inter milan barcelo1 Zlatan Ibrahimovic o Samuel Eto´o
Samuel Eto'o den stora vinnaren när dessa herrar bytte lag?

Vila i Frid Lennart. En av AIK's största.

Ikväll drabbades jag av ett chockerande besked. En av de så kallade "AIK-tvillingarna" Lennart Olsson har avlidit i Cancer 67 år gammal.
Han uppmärksammades tidigare i år av DN (Läs artikeln här Klart läsvärd) kort efter att beskedet om cancern kom, historien om tvillingarna som delade allt, var mobbade som unga men hittade kärleken på Råsundas läktare, till AIK. AIK förenade Lennart och tvillingbordern Erik med varandra.
Ska inte nämna mer om historien, det gjorde DN bäst.

Erik fick ett värdigt och fantastiskt avslut på sitt liv, med SM-guld och Cup-guld. Tvillingarna åkte med samma plan som spelarna ner till den avgörande matchen i göteborg. Där sm-guldet vanns av laget som gjort de båda så starka.

Varje gång man såg dem hälsade man, de svarade alltid lika glatt tillbaka och frågade hur man mådde. De var som Bill och Bull, skulle bara vara tillsammans allt annat var fel. Men nu står Erik ensam kvar.

Det här inlägget blev rörigt, jag är väldigt tagen av det tråkiga beskedet.

Det ända jag vill säga är:

Vila i frid Sven-Lennart Olsson. Du kommer alltid att finnas bland oss.
Tankarna går främst till tvilllingbrodern Sven-Erik Olsson. Jag sörjer med dig. Och även till AIK-familjen (Spelare, ledare, publik, sponsorer) men även till övriga sörjande.

Återigen Vila i Frid.
**********

AIK's reklam inför 2009 har nog aldrig passat bättre:
Jag spelar för dig.
I play for you.
Yo Juego Para Ti.
Ik speel voor u.





De klassiska handskarna som tvillingarna alltid bar. Erik kommer nu få uppleva matcherna utan sin bror.


På flyget påväg ner till Göteborg.


En klart sevärd film. Tvillingarna inför och efter en match.


Vila i Frid Sven-Lennart Olsson 67 år gammal.

Pavey till Elfsborg?? Stort av Wigan. Eto'o en rakryggad man.

Satte eftermiddagskaffet i halsen (Bildligt sett) när jag läste en nyhet på gnagarforum. Kenny Pavey är inte nöjd med den sänkta lönen som AIK erbjuder honom. Och Elfsborg(!) erbjuder honom ett kontrakt.
Pavey till elfsborg??
Låter väldigt konstigt och jag vill inte bli av med en hjälte som Kenny. (Minns hans mål och målfirande mot bajen i höstas)
Jag förstår alla 3 parter. Pavey blir till åldern och AIK är nog inte jättesguna på att ge han en så pass hög lön som jag tror Kenny kräver. Han kommer förmodligen inte vara en startspelare nästa säsong även om han får kontrakt.
Jag förstår Kenny själv för att han blir till åldern och karriären snart är över vilket betyder att han måste säkra ekonomin inför framtiden. Samtidigt är jag säker på att han vill vara kvar i AIK, meninte till vilket pris som helst.
Elfsborg förstår jag av den enkla anledningen att kontrakter går ut vilket gör att han går gratis och med tanke på Elfsborg's goda ekonomi är bredd till truppen bra.
Hur som helst är Kenny Pavey en AIKhjälte och "There's only one Kenny Pavey"
**********

Rubriken lyder: Stort av Wigan. Vadå? att förlora med 9-1? Nej, att efter 9-1 förlusten så erbjuder sig spelarna att betala tillbaka biljetterna som Wigan fansen köpte. Mycket stort av Wigan, Svensken Erik Edman var sämst på plan och det här spektaklet lär stå honom dyrt...
**********
Sommarens gigantiska övergång då Zlatan Ibrahimovic bytte lag med Eto'o från Inter till Barcelona plus 500 miljoner kronor till Inter sköttes dåligt av katalanerna. Inte själva övergången, men sättet de behandlade Samuel Eto'o på känns smutsigt. Han hade gjort 30 mål i ligan och Barcelona klargjorde tydligt att han inte var önskvärd i klubben efter att ha gjort sin förmodligen bästa säsong.
Jag blev förbannad på Barca, dels för att bytet var idiotiskt, dels för att de behandlade Eto'o på sättet de gjorde.
Men Kameruanen Samuel Eto'o kan i alla fall gå rakryggad på stadens gator, och veta att han är en man. Han sa idag att han inte tänkte fira om han gjorde mål mot Barcelona, allt för att respektera fansen.
Jag har aldrig gillat Eto'o men ett sånt här uttalande gör att han växer i mina ögon.
**********
Hammarbys lagkapten Fredrik Söderström har förlängt med klubben. Det känns som ett otroligt korkat agerande av bajen. Alla bajensupportrar jag känner tycker att han är dålig på plan med tanke på hur mycket han tjänar. Trodde bajen ville bli av med honom, men nu har klubben erbjudit honom förlängning och Fredrik kommer att tacka ja enligt honom själv.
**********

Allt för nuet, mer inlägg kommer kanske ikväll.


Ingen Mr. Norling till Hif.

Hej. Blir ett kort inlägg pga tidsbrist.
Dagens hittils Allsvenska nyhet får väl ses som att det inte blir någon Rikard Norling, Tony Gustavsson, Åge Hareide eller Roland Nilsson. Utan det blir...
... Conny Nilsson!
Jaha? Tänker ni. Conny Nilsson var mannen som sog upp Assyriska till Allsvenskt kval. Alltså en Superettan tränare. Hade jag varit Helsingborgssupporter hade jag känt viss besvikelse. Det snackades om en tränare som vunnit Superettan och året därpå kommit 2a i Allsvenskan. Och det sncakades om en landslagstränare och om en man som var ynka poäng ifrån att förtjäna bragdguldet genom att rädda kvar Örgryte i Allsvenskan. Åge misslyckades, men får ändå ses som en fantastisk tränare.
Och istället för sådana namn kommer en superettan tränare in. Billigt val säkert, men är tveksam angående hur ljus framtiden blir för Helsingborg och Conny Nilsson.
**********

En annan intressant sak är att ifk göteborg ville köpa BP's 22åring Philip Haglund för 4 miljoner kronor. Men Bp krävde dubbelt så mycket! Och det lär inte bli någon affär. AIK är en klubb som nämnts som heta kandidater till Philip.
Orimligt av BP att kräva 8 miljoner för en oprövad spelare, 6 miljoner max känns rimligt.
**********
Tycker lite synd om Erik Edman, vars Wigan krossades igår på White Hart Lane mot Tottenham med hela 9-1!
Erik var enligt många tidningar sämst på plan.
**********

Som du säkert vet blev det 0-1 mellan Liverpool-sunderland tidigare i år då Darren Bent tog hjälp av en inkastad badboll för att göra mål.
Nu har Sunderland supportern Kevin Barlow köpt den för ca 4 260 kronor. Han donerade den till ett museum.
**********

För övrigt var det här ganska kul. En kille som ser ut att vara 10 år springer in på planen efter Valencia-Osasuna och finter bort vakterna.

**********
Dags att gå.
Tack för mig.

**********


Milan-Cagliari, vilken match! Illa Hamburg. Darren Bent 5 mål!

Hej, har precis kollat färdigt på Hamburg-Bochum, kommer till den matchen senare börjar med den underbara matchen mellan Milan och Cagliari!
Jag hade inte särskilt höga förväntningar på matchen, det var ju Serie A som jag ärligt talat inte haft bra koll på i år.
Hade en halvtimme över innan Bayern's match skulle starta så jag kollade på Milan-matchen.
Det blev en riktigt rolig match, 2 tidiga mål av Clarence Seedorf som fixade Milan's ledning och 1-1 kom kort därefter av Matri.
Det kändes som att det trots allt kunde bli en bra match. Oj så rätt jag hade!
Cagliari's trequarista Lazzari fixade ledningen 2-1 i den 30'onde minuten, trodde Cagliari hade en bra chans i den här matchen efter att ha sett inledningen. De hade bra möjligheter och vassa kontringar.
Milan replikerade i den 38onde minuten genom Marco Borriello. 2 minuter senare hade Milan tagit ledningen genom Alexandre Pato. Ett riktigt snyggt mål, Ronaldinho assisterade och Pato dunkade upp bollen i krysset.
Ronaldinho utökade ledningen på straff efter att Borriello blivit nedragen, solklar straff och Ronaldinho's straffmål var minst lika solklart.
Brasilianaren Nene blev inbytt i den 64de minuten, 5 minuter senare stänkte han dit 4-3.
Jag anade att Cagliari skulle komma tillbaks men Milan höll undan. Riktigt rolig match som sagt.

För övrigt om matchen:

-Ronaldinho såg ut att vara riktigt spelsugen! Tro det eller ej men ibland visade han gammal Barcaform!

-Ett drömanfall av Milan var centimeter ifrån att ge utdelning. Seedorf passade Pato som på ett tillslag passade och tog sedan en löpning. Ronaldinho var inte efter utan klackade mycket elegant fram en genomskärare till Pato som stoppades av försvarare i sista stund. Oerhört läckert anfall!

-Martin Åslund som var expertkommentator var ganska jobbig att lyssna på faktiskt. Kom med lååånga utläggningar hela tiden och hans röst och dialekt känns bara fel för en expertkommentator.
Nej, jag föredrar Glenn Hysén!

**********

Nästa match på menyn var Bayern Munchen-Bayer Leverkusen. En bra match med mycket chanser som slutade 1-1 efter att Mario Gomez gett Bayern ledningen i den 8onde minuten. Skytteligaledaren Stefan Kiesling svarade snabbt med 1-1 och jag både trodde och hoppades på en liknande match som Milan-Cagliari, men icke. Matchen slutade 1-1. Vilket var ett bra resultat för Hamburg.

**********

Sedan var det Hamburg-Bochum i mitt minimarathon. Hade höga förväntningar på Hamburg trots alla skador och sjukdomar.
Hamburg inledde också bra och skapade mycket chanser. Men målen uteblev. Nej förresten en hörna nickades in, men domaren dömde felaktigt bort målet!
Kändes grymt irriterande och frustrerande.
Hamburg fortsatte dock att rada upp chanser, men målen uteblev. Bochum avgjorde dock i den 77nde minuten på en kontring. Målskytt: Dennis Grote.

**********

För övrigt:

Tottenham krossade Wigan totalt! Hela 9-1 (!!) Jermaine Defoe stod för hela 5 mål(!!) Vilket tar upp han i skytteligaledning 1 mål mer än Fernando Torres.
Såg tyvärr inte matchen, mer om den hittar du här

Aftonbladet skrev igår att skadade Cristiano Ronaldo höll på med mobilen efter Higuain's 1-0 mål. Nu har dem tagit bort artikeln, helt rätt tycker jag. För snälla nån? Vem bryr sig om Ronaldo smsar att det blev mål till någon av sina vänner? Hur konstigt vore det? Det hade varit annorlunda om han satt på bänken men nu var Ronaldo på läktaren.

Bayern Munchens sportchef avslöjar idag att Chelsea bjöd 700 miljoner plus Jose Bosingwa som värderas till 150 miljoner kronor för Bayern's Franck Ribéry. Låter som väldigt mycket! Artikeln hittar du här

Fransesco Totti gjorde hela 3 mål på 20 minuter idag för Roma! Totti blev stor hjälte eftersom att Roma vann med just 3 mål mot 1.

Sporting Lissabon är intresserade av Elfsborg's Emir Bajrami skriver expressen . Vore kul för Bajrami om han kom ut i Europa, men för att bli riktigt bra måste han vara jämnare och höja sin lägstanivå. Han har samma problem som Martin Mutumba, vissa matcher dominerar han och är fullständigt överlägsen, andra matcher tappar han boll och är allmänt osynlig.

Malmö ff har slutat slösa dyra pengar på nyförvärv, istället letar man talanger. Josef Ibrahim 18 år är på väg till malmö. Mer hittar du här

Det var allt jag hade att komma med idag. Mer inlägg imorgon!


Designen klar.

Hej. Jag har fixat klart designen nu och den får duga tills vidare. Ville inte lägga ner överdrivet mycket tid med tanke på att jag ville komma igång med bloggandet istället.
Just nu sitter jag och kollar på Milan-Cagliari, matchen började precis och jag kommer kolla på den en halvtimme framöver. 15.30 börjar det heta mötet mellan Bayern München och Bayer Leverkusen. 2 timmar senare är det Hamburg- Vfl Bochum. Alltså en rolig fotbollsdag, kommer skriva mer om den senare.
I det här inlägget ville jag bara meddela att designen är klar och att bloggandet kommer komma igång nu så småningom.

Välkommen!

Hej och välkommen till min nya fotbollsblogg. Jag har tidigare bloggat på http://fotbolloannat.blogg.se och http://fotbolloannat.fotbollsbloggar.nu Jag har haft en bloggpaus ett tag pga att jag helt enkelt inte haft någon vidare lust att blogga. Nu är jag tillbaka på blogg.se igen och känner mig redo.  
Här skriver jag ner mina tankar och funderingar som rör all fotboll!
Jag kommer för det mesta skriva om Allsvenskan, Bundesliga och La Liga. Men även en del om Premier League och Serie A.
Mina favoritlag är AIK och Tyska Hamburger SV.

Nu i början kommer det inte komma särskilt mycket inlägg, jag kommer försöka hitta någon som kan fixa design till att börja med.
Återigen välkommen till min fotbollsblogg, jag hoppas att du gillar den.

Favoritlaget Hamburger SV:



Och AIK...


RSS 2.0